Терористи не надали гарантії безпеки "конвою Путіна" - РНБО

Понеділок, 18 серпня 2014, 12:57

Експерти ще не приступили до детальної інспекції вмісту "гуманітарного конвою" РФ.

Про це на брифінгу в понеділок розповів речник РНБО Андрій Лисенко.

"Станом на 11 ранку у зв'язку з відсутністю погодження питань гарантії безпеки руху колони з гуманітарним вантажем з боку терористичних організації з представниками комітету Червоного хреста прикордонне митне оформлення вантажу не проводилось", - розповів Лисенко.

"Детальна інспекція вмісту російського "гуманітарного конвою" не починалася. Експерти ОБСЄ планують здійснити огляд вантажу або сьогодні або наступного дня", - додав він.

Крім того, за словами Лисенка, у неділю прикордонники попередили спробу завезти частину цього вантажу на територію України.

"О 12.50 до пункту пропуска Донецьк, що на території РФ, прибуло 16 тентованих автомобілів КАМАЗ білого кольоруЮ один автозаправник, один автобус. Після цього з боку України до українських представників під'їхала група бойовиків на 8 автомобілях та 3 автобусах. Українські прикордонники зайняли оборону для відбуття нападу", - розповів Лисенко.

За його словами, відбулися перемовини, в результаті яких терористи відійшли назад вглиб території України.

Представник ОБСЄ Поль Рікар повідомив, що ця організація ймовірно здійснить огляд російського гуманітарного конвою 18-19 серпня. Визначені партії – до 30 транспортних засобів. Після огляду вантаж передадуть для подальшого супроводу офіційним представникам Червоного Хреста.

Як відомо, у понеділок бойовики заявили, що одержали ввечері 17 серпня гуманітарну допомогу з Росії.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...