Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РНБО навели чергові докази російської агресії

Понеділок, 18 серпня 2014, 13:31

Росія продовжує обстрілювати позиції українських військових з "Градів".

Про це на брифінгу у понеділок розповів речник РНБО Андрій Лисенко.

"У неділю об 11:20 з району Авіло-Федорівка Ростовської області РФ в напрямку українського села Олексіївське здійснено 3 залпи з установок "Град". О 17:40 зафіксовано ще 3 артилерійські залпи з району Селезньово та Краснодарський також з Ростовської області РФ", - розповів Лисенко.

Також журналістам продемонстрували відео, зняте в районі місті Сніжне.

"На ньому видно військових кавказької зовнішності навколо броньованої техніки. Одна з машин – це модифікований БТР 80А російського виробництва. Машина має характерну особливість – гармату 2А72 Тульського заводу, яка знаходится лише на озброєнні Збройних сил Росії", - наголосив Лисенко.

Терористи повторюють фрази "это война", "аллах акбар" та "іншалла". На одному з відео також чітко видно автомобіль ЗАЗ Деу з номерними знаками Луганської області ВВ 3624 СО.

Прикордонники також фіксують порушення повітряного простору на кордоні. Так, у неділю о 22:00 Морська охорона неподалік Маріуполя виявила та обстріляла 1 російський безпілотник.

Угрупування Збройних сил РФ неподалік державного кордону України збільшилося на одну батальйонну тактичну групу з Єкатеринбурга.

Біля українського кордону з боку РФ зафіксовано автотранспорт, який перевозив велику кількість контейнерів для ракетних комплексів "Бук".

У безпосередній близькості від н.п. Гуково Ростовської області навпроти Свердловська і Червонопартизанська Луганської області було виявлено близько 30 установок "Град".

Польському журналісту вдалось зафіксувати факт перетину українського кордону колоною російської техніки, зазначив Лисенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування