Незважаючи на докази, РФ вперто заперечує обстріл України - МЗС

Вівторок, 19 серпня 2014, 17:02

Російська сторона традиційно спростовує свою причетність до обстрілу українській території, навіть незважаючи на існування неспростовних доказів цього.

Про це на брифінгу у вівторок заявив керівник прес-служби Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс, передає "Інтерфакс-Україна".

"Останнім часом у нас всіх з'явилися чергові підтвердження жахливих злочинів терористів з ДНР і ЛНР і їхніх російських покровителів. Перехоплення телефонних розмов, супутникові знімки, фото-і відеосвідчення місцевих жителів, іноземних журналістів і навіть самих терористів", - зазначив Перебийніс.

"Факти обстрілів з ​​боку Росії підтверджуються також в доповідях місії ОБСЄ, представники якої знаходяться на російських КПП, на ділянці кордону, яка контролюється бойовиками", - додав він.

За словами речника МЗС, лише впродовж останнього тижня українські прикордонники були обстріляні з території РФ більше 30 разів, також було зафіксовано більше 15 випадків порушення повітряного простору України російськими вертольотами і безпілотними літальними апаратами.

Крім того, під вогневим прикриттям російської артилерії продовжується проникнення на територію України російських найманців і військової техніки.

"У телефонних розмовах, перехоплених спецслужбами, бойовики цинічно обговорюють, як вони обстрілюють мирних жителів Донбасу і як вони покладають провину за це на сили АТО", - зазначив Перебийніс

"У цих розмовах вони розповідають про те, чим насправді займається ДНР і ЛНР та їхні лідери. Крім того, керівники цих організацій вголос особисто визнають, що отримують військову техніку і підкріплення від Росії ", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News