Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель спробує схилити Порошенка до домовленостей - ЗМІ

Середа, 20 серпня 2014, 15:23

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у суботу спробує схилити президента України Петра Порошенка до домовленості про мир.

Про це пише німецьке видання "Der Spiegel", повідомляє "Дзеркало тижня".

У Києві вважають дуже важливим політичним кроком Берліна офіційний візит до Києва канцлера Німеччини Ангели Меркель, який відбудеться в суботу, 23 серпня.

"Порошенко і Яценюк, які зустрінуться з Меркель, навряд чи можуть уявити собі чіткіший сигнал підтримки, ніж зустріч із найвпливовішим європейський лідером на тлі продовження війни з проросійськими терористами на Сході України", - пише "Der Spiegel".

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що візит Меркель до Києва є "висловленням як особистої підтримки, так і від імені Німеччини – ключової країни ЄС".

"Меркель, звісно ж, знає про символіку свого візиту в Україну й цілком не проти того, щоб Київ скористався з можливості ще раз продемонструвати російському президенту Путіну, яку сторону в конфлікті зайняли Німеччина і Євросоюз", - пише видання.

На думку журналістів, Меркель більше не цікавить, чи скоб разить її крок Москву, оскільки Путін не думав про реакцію Європи, роблячи провокаційні заяви в Криму минулого тижня.

Водночас, канцлер Німеччини не хоче, щоб влада України надто зловживала значенням її візиту.

У Києві вона збирається не лише висловити свою підтримку Україні в боротьбі з терористами, але й спробувати схилити Порошенка до домовленості про мир, пише видання.

"Поки що всі її спроби домогтися припинення вогню чи встановлення контролю на україно-російському кордоні не принесли результатів. Тому особистий візит Меркель породжує й нові надії на дипломатію та побоювання, що вона може провалитися", - вважає "Der Spiegel".

Як відомо, на 26 серпня у Мінську заплановано саміт Україна - Митний союз (МС)  за участю Євросоюзу, на якому мають зустрітися, зокрема, президенти України та Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування