Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Є розпорядження для оформлення гуманітарки РФ найближчим часом - РНБО

Четвер, 21 серпня 2014, 13:32

Станом на 12:00 четверга прикордонно-митне оформлення російського гуманітарного вантажу не проводились. Однак, віддано всі розпорядження для початку оформлення вантажу найближчим часом.

Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

"У зв’язку з появою інформації про начебто перетин автомобілями з російським гуманітарним вантажем російсько-українського кордону МЗС України повідомляє, що станом на вечір 20 серпня українські прикордонні та митні служби не здійснювали відповідних процедур по його оформленню", - сказав він.

"Українська сторона без зволікань розпочне відповідну роботу, як тільки отримає остаточне підтвердження від Міжнародного комітету Червоного Хреста про готовність доставити вантаж до місця призначення", - заявив Лисенко.

Він уточнив, що серед іншого, йдеться про те, що МКЧХ, який взяв на себе відповідальність за всі логістичні аспекти, у тому числі маршрут транспортування, зберігання та розподіл допомоги на території України, має отримати всі гарантії безпеки для персоналу і вантажу.

"Такі гарантії Червоному Хресту мають надати, насамперед, контрольовані російською стороною терористичні угруповання та сама Російська Федерація", - зазначив Лисенко.

За його словами, при цьому в Україні виходять з необхідності синхронізації Червоним Хрестом усіх поставок допомоги для цивільного населення Луганщини, включно із тими, що надаються українською стороною у взаємодії з іншими державами та міжнародними інституціями.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування