Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ затримала двох шпигунів "ДНР"

Четвер, 21 серпня 2014, 15:43

Контррозвідка СБУ затримала двох українців, що шпигували на користь терористичної організації ДНР.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Контррозвідка СБУ припинила протиправну діяльність громадянина України "З." 1973 р.н. та громадянки України "Ч." 1956 р.н., які шпигували на користь терористичної організації "Донецька народна республіка"", - сказано в повідомленні.

Громадянин "З." був завербований представником "ДНР" - бойовиком із позивним "14". За його завданням затриманий здійснював збір та передачу розвідувальної інформації щодо підрозділів ЗС України, задіяних у проведенні Антитерористичної операції.

Першочергові зусилля вказана особа спрямовувала на фіксацію переміщень військових літаків та гелікоптерів, які дислокувалися на Чугуївському військовому аеродромі Харківської області.

При цьому із задіянням "З." представники "ДНР" планували вчинити диверсію на складі паливно-мастильних матеріалів, розташованому на території аеродрому.

Громадянка України "Ч." за завданням представників бойового крила терористичної організації "ДНР" здійснювала цілеспрямований збір та передачу терористам деталізованих даних про місця дислокації блокпостів, вогневих точок, а також важкої бронетехніки підрозділів ЗС України у Маріупольському та Волноваському районах Донецької області.

Вживаються подальші контррозвідувальні заходи для встановлення зв’язків затриманих.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування