Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська гуманітарка може в’їхати в Україну вже завтра. Перевантажувати не будуть

Четвер, 21 серпня 2014, 17:13

Російський "гуманітарний конвой" може розпочати перетин українського кордону вже у п'ятницю після закінчення всіх митних процедур.

Про це у четвер у Москві заявив представник Червоного Хреста в Європі і Центральній Азії Лоран Корба, передає Укрінформ.

"Ми сподіваємося, що автоколона зможе відправитися (до України – ред.) завтра", – зазначив він.

За словами Корби, Червоний хрест вжив всіх необхідних адміністративних і підготовчих заходів для того, аби забезпечити проходження російської автоколони.

"На даному етапі автоколона знаходиться на кордоні на території Росії в очікуванні митних процедур. Кілька хвилин тому я дізнався, що ці процедури вже розпочалися, і продовжуватимуться найближчим часом", – сказав він.

В свою чергу координатор із зв'язків з громадськістю Червоного хреста в Україні Андре Льорш повідомив, що вантаж їхатиме до Луганська на російських вантажівках.

"Вантаж поїде в місто Луганськ на російських вантажівках, у кожному з яких буде по одному російському водієві. Всі інші супровідні – представники Червоного хреста. Після розвантаження всі вантажівки по тій же дорозі повернуться в Росію", – передають його слова "Українські новини".

Зі слів Льорша, розвантаженням і розподілом гуманітарної допомоги серед населення в Луганську будуть займатися представники міжнародного комітету Червоного хреста разом із представниками українського відділення цієї організації.

Як відомо, у четвер українські прикордонники почали митне оформлення російського вантажу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування