Євросоюз закликає Росію вивести "гуманітарний конвой" з України

П'ятниця, 22 серпня 2014, 17:30

Європейський Союз жалкує про рішення РФ направити "гуманітарний конвой" в Україну без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста і без згоди української влади.

Про це заявив агентству "Інтерфакс-Україна" представник Єврокомісії Себастьян Брабан.

"Це - чітке порушення українських кордонів. Це також суперечить попереднім домовленостям, досягнутим між Україною, Росією та Міжнародним комітетом Червоного Хреста. Ми закликаємо Росію переглянути це рішення", - сказав він.

Представник ЄК наголосив, що для дотримання міжнародного гуманітарного права подібний конвой, який повинен мати виключно гуманітарний характер, повинен супроводжуватися Міжнародним комітетом Червоного Хреста.

"Ми схвалюємо дії української влади за стриманість і готовність до подальших переговорів з метою уникнути продовження ескалації кризи. Суверенітет України, територіальна цілісність, єдність і незалежність повинні поважатися", - заявив Брабан.

За його словами, російська гуманітарна допомога має спрямовуватися в Україну в повній відповідності з міжнародним гуманітарним законодавством через міжнародні гуманітарні організації та за погодженням з українським урядом.

Це передбачає відправку необхідних деталей, що стосуються самої допомоги, а також забезпечення безпеки речей і персоналу з боку МКЧХ під час всього продовження операції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування