Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель пояснила українцям, що має на увазі під федералізацією

Субота, 23 серпня 2014, 15:59

Канцлер Федеральної республіки Німеччина Ангела Меркель пояснила, що має на увазі під федералізацією.

Таку заяву вона зробила 23 серпня під час спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенко в Києві, після завершення їхньої двогодинної зустрічі.

"Коли ми (в Німеччині) говоримо про федералізацію, то це йдеться про німецький тип федерації. Ми розуміємо, що в Україні це називають децентралізацією і це - саме те, чого хоче президент Порошенко, і ми це підтримуємо", - заявила канцлер.

Меркель переконана, що таку позицію поділяє також її заступник, міністр економіки Німеччини, лідер німецьких соціал-демократів Зігмар Габріель, який в газетному інтерв'ю закликав до федералізації України.

"Те, що я сказала - це не просто моя думка, це також думка віце-канцлера", - стверджує вона.

Меркель також закликала європейських політиків утриматися від заяв з цього приводу.

"Ми розуміємо, що коли в Україні йдеться про федералізацію, для вас це означає інше, це також означає втрату суверенітету", - зазначила вона.

Раніше віце-канцлер, міністр економіки Німеччини, лідер німецьких соціал-демократів Зігмар Габріель (Sigmar Gabriel) висловився за "розумну концепцію федералізації" України.

Як вважає Зігмар Габріель, зберегти територіальну цілісність країни вдасться лише в тому випадку, якщо регіонам з більшістю російськомовного населення буде зроблено вигідну "пропозицію". Але спочатку необхідно домовитися про припинення вогню, підкреслює віце-канцлер.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування