"Донбас", "Дніпро-1" та ще 4 батальйони оточені і потребують підкріплення

Вівторок, 26 серпня 2014, 09:57

Батальйони "Донбас", "Кривбас", "Миротворець", "Івано-Франківськ", "Волинь" і "Дніпро-1" оточені бойовиками біля Іловайська Донецької області.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заяву штабу національного захисту Дніпропетровської області.

"Ситуація в Іловайську (сектор "Б") залишається незмінною. Батальйони "Донбас", "Кривбас", "Миротворець", "Івано-Франківськ", "Волинь" і "Дніпро-1" перебувають в оточенні. З боку Троїцька й Харцизька б'ють "Гради". З боку Федорівки б'ють САУ, які обстрілюють окраїну Іловайська з боку РФ", - сказано в повідомленні.

Відповідно до повідомлення, станом на 1:00 вівторка батальйон "Дніпро-1" не має втрат, але є поранені.

Батальйон "Дніпро-1" просить президента Петра Порошенка і міністра оборони Валерія Гелетея негайно втрутитися в ситуацію на Сході країни.

"Ви повинні прийняти рішення, яке змінить ситуацію на сході кардинально й виключно в інтересах українських сил у найближчі години", - сказано в повідомленні.

Напередодні командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко просив Гелетея й командування АТО надіслати підкріплення.

"Обстановка в Іловайську. Після ранкового прориву з Новоазовська ситуація була повністю контрольована, в усякому разі за наявності адекватного командування сектором", - написав Семенченко у вівторок вранці.

"Тривожні симптоми почалися пізніше. Спочатку самовільно покинула позицію частина ЗСУ, яка мала забезпечувати тил угруповання звільняючої Іловайськ. Артилерія була розбита "Градами", а решта відійшла, залишилися одні міномети", - зазначив він.

"Потім супротивником був нанесений ще один удар танками з району Моспіно. Вони пройшли через Старобешево й були зупинені за 15 км заслоном артилерії й танків ЗСУ (чомусь вони звідкись раптом у ЗСУ з'явилися). Також було завдано удар у районі Оленівки", - написав Семенченко.

Таким чином, за його словами, у результаті трьох ударів (знизу від Новоазовська, прорив групи із сектору Д, прорив групи від Моспіно) були заблоковані Старобешево й Кутейниково.

"Наостанку відійшла ще одна група ЗСУ й усе угруповання опинилося в оперативному оточенні", - заявляє Семенченко.

За його словами, зараз в Іловайську частини батальйону Нацгвардії "Донбас", батальйонів МВС "Дніпро", "Херсон", "Світязь" і "Миротворець", а також зведена рота 93-ї і 17-ї бригади ЗСУ.

"Військ достатньо, щоб тримати місто", - зазначив Семенченко і додав замість порад, що "знищити війська на дорозі набагато легше, ніж в укріпрайоні, де вони перебувають".

За словами Семенченка, "зараз головне – припинити істерики, у тому числі й у бійців – і усередині міста це вдалося".

"Миротворець" тримається молодцем. Батальйон "Херсон" втратив командира – "Донбас" узяв його під своє крило. Батальйон "Світязь" – були проблеми з управлінням, вирішили. Батальйон "Дніпро" – тримається", - написав він.

"Сказати чесно, від чого основні втрати? Іде мінометний обстріл, командує в укриття, а хлопці спокійно курять. Фронтовики..., ну, коли ж ми навчимося боятися у військовому сенсі слова", - заявив Семенченко.

Він також попросив своїх читачів "перестати істерити" і назвав неправдою, що бійці "не протриматися до ранку" або що "у них скінчилося все, вода, продовольство, патрони".

"Так, є люди слабкі духом. Позавчора таких 10 людей утекли самовільно з міста. Їхні ж товариші зупинили, роззброїли, а тепер іде лікування трудотерапією – копати окопи для своїх товаришів. Не плутайте! Це не бідні хлопчики, це воїни України, це еліта, на відміну від тих організмів, які втекли вчора, оголивши наші тили", - додав Семенченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування