У Москві визнали, що полонені десантники - росіяни

Вівторок, 26 серпня 2014, 11:06

У Росії заявляють, що полонені десантники випадково потрапили на територію України.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в Міноборони РФ

"Зазначені військовослужбовці дійсно брали участь у патрулюванні ділянки російсько-українського кордону, перетнули його, імовірно, випадково на необладнаній, немаркованій ділянці, опору збройним силам України при затримці, наскільки нам відомо, не виявляли", — сказало джерело в Міноборони.

Джерело також відзначило, що на російську територію багаторазово поодинці й групами виходили українські військовослужбовці загальною чисельністю понад 500 людей, у тому числі зі зброєю в руках і на бронетехніку.

"Ніякого зайвого галасу із цього приводу ми не влаштовували. Просто повертали всіх бажаючих на українську територію в безпечному місці", — підкреслило джерело.

 

Мова йде про тих військових, які під перехресним вогнем з боку Росії й сторони бойовиків були змушені відійти на територію Россії.

Україна й країни Заходу вже неодноразово заявляли, що в Росії в держкордону з Україною накопичуються війська.

Напередодні повідомлялося, що 24 серпня біля селища Дзеркальне в Донецькій області, яке розташоване за 20 км від кордону з Росією, було затримано 10 військовослужбовців контрактної служби зі складу 331 парашутно-десантного полку (Кострома) 98-ої повітряно-десантної дивізії Повітряно-десантних військ Збройних Сил Російської Федерації.

На допиті захоплені у полон російські десантники стверджували, що вони не знали, куди й навіщо їхали, бо їм казали, що прямують на навчання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування