Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарута: Якщо в Мінську домовляться, то Донбас очистять за 2 тижні

Вівторок, 26 серпня 2014, 11:17

Якщо на зустрічі в Мінську вдасться домовиться про деескалацію ситуації на Донбасі, то очистити Схід України можна буде за 2-3 тижні.

Про це заявив глава Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута, повідомляє ZN.UA.

Він сподівається, що Росія відмовиться від реалізації політики, спрямованої на знищення України.

"Якщо у вівторок в Мінську сторонам вдасться домовитися про деескалацію конфлікту, то зупинити цей шабаш (парад полонених в Донецьку став його найвищою точкою), можна дуже швидко. По суті, нам вистачить 2-3 тижні, щоб очисти Донбас", - заявив Тарута .

Він вважає, що якщо Росія продовжить реалізацію своєї політики, то "буде дуже складно".

"Однак втрати будуть не тільки у нас, але і в них. Їм доведеться дуже багато шукати бойовиків для цієї війни. Тому що всі, хто сюди приходять зі зброєю, - тут залишаються", - зазначив він.

Тарута запевнив, що Донецька ОДА не буде переїжджати з Маріуполя, не дивлячись на порушення кордону російськими військовими в районі Новоазовська.

Він також розповів, що необдумані заяви деяких політиків та активістів викликали в Маріуполі паніку, яку насилу вдалося погасити.

"Тим не менш, ще одна ділянка кордону віроломно порушена російською стороною. Все зафіксовано, що в перспективі стане нашим аргументом у міжнародних судах", - підкреслив Тарута.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування