Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін розповів, як асоціація України з ЄС підірве російську економіку

Вівторок, 26 серпня 2014, 15:49

Президент Росії Володимир Путін вважає, що збиток економіці Росії від реалізації угоди про асоціацію України з ЄС може скласти більше 100 мільярдів рублів.

Про це він заявив у Мінську на зустрічі лідерів Митного союзу, України і представників ЄС, передають "РИА Новости".

"За найскромнішими оцінками, сукупний збиток тільки економіці Росії може скласти 100 мільярдів рублів. Під ударом опиняться цілі сектори нашої промисловості і АПК", – сказав Путін.

За його словами, втрати будуть і у Білорусі, і у Казахстану.

Путін заявив, що через обнулення Україною мит на імпорт з ЄС відбудеться значний ріст поставок європейських товарів на український ринок. За його словами, мова йде про 98% товарної номенклатури.

"Менш конкурентоспроможна українська продукція буде витіснятися на ринок Митного союзу, більшою мірою на російський ринок. Не можна скидати з рахунків також ризик протизаконного реекспорту на загальний ринок Митного союзу продукції країн ЄС під виглядом українських товарів", – заявив він.

Путін додав, що "Росія в цій ситуації не може не діяти".

Як відомо, Верховна рада повинна ратифікувати угоду про асоціацію з ЄС на початку вересня.

Раніше прем'єр Арсеній Яценюк заявив, що з Росією були проведені декілька раундів переговорів на цю тему, де їй наводилися переконливі аргументи на користь того, що ця угода не зашкодить російській економіці.

Однак, за словами прем'єра, Кремль відмовлявся чути ці доводи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування