Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пенітенціарна служба скасувала пом'якшення умов утримування Лозинського

Вівторок, 26 серпня 2014, 20:16

Пенітенціарна служба скасувала рішення про переведення екс-депутата Верховної Ради Віктора Лозинського на ділянку соціальної реабілітації в Бориспільській виправній колонії №119 (Київська область).

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури.

Під час перевірки Бориспільської виправної колонії прокуратура виявила необґрунтоване пом'якшення умов утримування Віктора Лозинського.

За результатами прокурорської перевірки діяльності Бориспільської виправної колонії №119 установлено, що засудженому Лозинському комісією з питань застосування до засуджених пільгового відбування покарання необґрунтовано пом'якшені умови утримування шляхом його переведення в ділянку соціальної реабілітації цієї виправної установи.

При цьому комісією неналежно вивчено матеріали, що характеризують засудженого, а також не враховано, що Віктор Лозинський під час відбування покарання фактично своє виправлення не довів: не працював, мав дисциплінарні санкції за порушення режиму утримування.

Більше того, посадовими особами пенітенціарного закладу в офіційні документи вносилися недостовірні відомості про його залучення до суспільно корисної праці, а також здійснювалися нарахування за нібито відпрацьований час.

Зазначені порушення також залишилися без уваги територіального управління Державної пенітенціарної служби.

Тільки при втручанні прокуратури зазначене незаконне рішення комісії про надання засудженому Лозинському пільг скасовано.

На сьогодні він відбуває покарання у визначеному законом порядку.

Прокуратурою Київської області за цим фактом внесено відповідні відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань із попередньою правовою кваліфікацією за ознаками ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість).

Генпрокуратурою в Державну пенітенціарну службу спрямовано подання прокуратури Київської області про усунення порушень вимог чинного законодавства з вимогою залучення до відповідальності винних посадових осіб зазначеної установи виконання покарань.

Як відомо, 11 червня Лозинський, засуджений за вбивство, достроково вийшов із в'язниці за станом здоров'я.

У березні Вищий спеціалізований суд у цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському, який раніше був присуджений до 14 років позбавлення волі за вбивство жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, призначивши йому нове покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Олійник загинув 16 червня 2009 року в результаті зіткнення на території мисливських угідь із Лозинским, а також колишніми тоді прокурором Голованівського району Кіровоградської області Євгеном Горбенком та начальником Голованівського райвідділу міліції Михайлом Ковальським.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва присудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі (починаючи з березня 2010 року) за вбивство Олійника.

Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва пом'якшив вирок Лозинському, призначивши йому нове покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування