Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін та Порошенко домовилися про консультації прикордонників

Середа, 27 серпня 2014, 00:18

Україна і Росія почнуть проводити консультації між прикордонними відомствами і генеральними штабами обох країн у контексті врегулювання ситуації у східних регіонах України.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко журналістам за підсумками візиту до Мінську, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми домовилися, що негайно почнуться консультації прикордонників, метою яких буде забезпечення реалізації цієї вимоги (встановлення контролю на кордоні України і РФ)", - сказав він.

Президент України також поінформував, що будуть проведені консультації між начальниками генштабів двох країн для забезпечення предумов мирного процесу на Донбасі.

Порошенко підкреслив, що українська сторона наполягає на негайному звільненні всіх заручників, а також на необхідності закриття кордону для ввезення зброї та військової техніки з РФ.

Крім того, за словами президента, під час зустрічей було досягнуто домовленості активізувати роботу контактної групи за участю ОБСЄ з врегулювання ситуації на сході України.

"Буде розроблена на базі мирного плану "дорожня карта", можливо, через тристоронню контактну групу проведемо консультації, щоб якомога швидше вийти на режим припинення вогню, який буде забезпечений представниками моніторингової місії ОБСЄ", - розповів Порошенко, додавши, що режим припинення вогню повинен носити виключно двосторонній характер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування