Путін про затриманих в Україні десантників: Вони патрулювали ділянку кордону

Середа, 27 серпня 2014, 00:49

Президент Росії Володимир Путін прокоментував інцидент з російськими десантниками, затриманими в Україні: за його словами, вони патрулювали кордон і могли опинитися на українській території.

В понеділок Служба безпеки України заявила, що затримала на кордоні з РФ десять російських десантників зі зброєю і документами. Джерело в Міноборони РФ сказало, що затримані в Україні російські військовослужбовці патрулювали ділянку кордону і, ймовірно, перетнули її випадково, опір українським силовикам під час затримання вони не чинили.

"Я ще не отримував доповідь від Міністерства оборони. Наскільки мені відомо, вони патрулювали кордон і могли опинитися на українській території", - сказав Путін журналістам, відповідаючи на запитання, чи піднімалося питання про затримання російських десантників.

Він зазначив, що на російській стороні раніше виявлялися українські військові: не п'ять-десять чоловік, а десятки.

На початку серпня повідомлялося, що підрозділ 72-ї механізованої бригади Збройних України сил вийшов на територію Росії під час просування до групи підтримки.

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що бійці 72-й бригади і прикордонники, заблоковані на території РФ, оголосили голодування з вимогою відправити їх в Україну.

Як відомо, 25 серпня поблизу Дзеркального Амвросіївського району Донецької області спільна оперативна група Збройних сил України та СБУ затримала 10 військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

Затримані російські десантники стверджують, що вони не знали, куди і навіщо їхали.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування