Росія домагається зміни тексту угоди про асоціацію Україна - ЄС

Середа, 27 серпня 2014, 08:58

Росія розраховує вийти з конкретними пропозиціями щодо можливої корекції базової угоди про асоціацію України з ЄС та додатка до нього до міністерської зустрічі 12 вересня.

Про це повідомив журналістам міністр економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв, передає РІА "Новости".

"Йдеться про конкретні поправки, які ми повинні внести в текст програми і я не виключаю, що в текст базової угоди", - сказав він, зазначивши, що розраховує вийти з цими пропозиціями до міністерської зустрічі, запланованої в Брюсселі на 12 вересня.

У свою чергу, помічник президента РФ Андрій Білоусов не виключає, що експертні консультації можуть призвести до корегування тексту базової угоди щодо асоціації України з ЄС та додатка до нього.

"Ми в стислі терміни спробуємо подивитися ті пункти угоди про асоціацію України і ЄС, які викликають стурбованість і несуть в собі ризики для Росії, і постараємося по цим пунктам знайти якісь розв'язки. Аж до можливого внесення змін до тексту угоди або її додатків", - повідомив він журналістам.

Єврокомісар із торгівлі Карел Де Гюхт підтвердив журналістам у Мінську проведення тристоронньої зустрічі РФ, України і ЄС щодо імплементації Угоди про асоціацію вільної торгівлі Брюсселя і Києва 12 вересня в бельгійській столиці.

"Я вірю, що ми зможемо знайти рішення по так званим торговим ускладнень, що виникають в результаті імплементації Угоди про асоціацію та глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі України і ЄС. Процес триває на рівні експертів і 12 вересня у Брюсселі ми знову зустрінемося на політичному рівні", - сказав він у вівторок.

Раніше президент РФ Володимир Путін сказав, що у Мінську його сторона змогла ще раз озвучити свої тривоги.

"І ми домовилися про те, що ми інтенсифікуємо роботу тристоронньої робочої групи в складі Росія - Україна - ЄС і намагатимемося до 12 вересня сформулювати, якщо зможемо, пропозиції", - сказав він.

Очікується, що зустріч у Брюсселі відбудеться на рівні міністрів, де РФ представлятиме глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, Україну - глава МЗС Павло Клімкін та ЄС, єврокомісар з торгівлі Карел Де Гюхт.

Тристоронні консультації щодо імплементації Угоди про асоціацію були запущені в травні 2014 року.

"Європейська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News