Президент Чехії: в Україні громадянська війна, Майдан - "лігво бандерівців"

Середа, 27 серпня 2014, 11:18

Російське вторгнення на схід України залишається серйозним ризиком, тому було б бажано, якщо б НАТО ухвалило "превентивні заходи".

Про це заявив президент Чехії Мілош Земан у Празі під час зустрічі з чеськими послами, пише iDNES.cz.

Говорячи про терміни вирішення конфлікту в Україні, Земан висловив упевненість, що знайти рішення вдасться якщо не в короткостроковій, то у середньостроковій перспективі.

Водночас, у виступі Земана перед дипломатами виявилося чимало висловлювань, які ставлять під сумнів розуміння чеським лідером подій в Україні.

Зокрема, він називає "громадянською війною" події на Донбасі. iDnes цитує його слова про те, що "громадянська війна в Україні є не загрозою, а реальністю"

Зимовий протест на Майдані в Києві він визначив як рух не лише продемократичних демонстрантів, але і як "лігво бандерівських сил".

Він також знову поставив під сумнів ефективність економічних санкцій. Зокрема, за його словами, для "успіху чеської зовнішньої політики, з антиросійських санкцій було вилучено елементи, що можуть зашкодити національним інтересам Чехії", пише видання.

iDnes - це інтернет версія видання DNES, найбільш популярної і авторитетної щоденної газети Чехії.

Президент Чехії Мілош Земан відомий своїми різкими висловлюваннями. Також чеські ЗМІ останнім часом звинувачують його у надто тісних контактах із російськими держмонополіями.

Водночас, його повноваження в країні досить обмежені. Зокрема, у Європейській раді країну представляє не президент, а прем'єр Бугуслав Соботка

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування