Російські війська активізувались на півночі Криму - РНБО

Середа, 27 серпня 2014, 13:30

Російські війська активізували облаштування позицій на півночі Криму та продовжують авіарозвідку території Херсонської області.

Про це у середу на брифінгу заявив речник РНБО Андрій Лисенко.

Він заявив, що російські військові проводять обладнання "позицій в районі міста Джанкой та на півночі тимчасово окупованого Криму".

"Серед місцевого населення поширюються інформація про можливі військові дії", - розповів Лисенко.

За його словами, у вівторок "було зафіксовано порушення повітряного простору України армійською авіацією Збройних сил РФ.

"В районі населеного пункту Червоний Чабан Херсонської області було виявлено заліт до 500 м з території АРК на материкову частину України трьох вертольотів РФ, які провели розвідку вздовж кордону та повернулись назад", - розповів Лисенко.

За його словами, українські військові уже мають досвід, який показує, що там, де проводиться розвідка, згодом починаються активні дії противника.

Лисенко також заявив, що Росія продовжує нарощувати військову присутність біля кордонів з Україною.

"Протягом доби військова техніка Збройних сил РФ зосередилась в прикордонних з Україною районах, переважно у Ростовській області", - розповів він.

У той же час, Лисенко розповів, що відмічається зменшення військової присутності підрозділів російських військових у прикордонних районах Бєлгородської, Курської, Воронезької та Брянської областей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування