Казахстан готовий стати майданчиком для нової зустрічі Путіна й Порошенка

Середа, 27 серпня 2014, 16:29

Казахстан погодився прийняти наступну зустріч щодо України за участю президентів України й Росії.

Про це сказав президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на брифінгу в Мінську у вівторок, повідомляє його сайт.

"Можливо, наступна зустріч відбудеться в Казахстані, про що висловив прохання Європейський союз. Ми дали відповідну згоду. У будь-якому разі будь-які переговори – краще за конфлікти", - сказав він.

Назарбаєв зазначив, що особиста зустріч Володимира Путіна й Петра Порошенка – головний підсумок заходів у Мінську. На його думку, важливо продовжити подібні зустрічі.

Президент Казахстану вважає, що його участь у зустрічі в Мінську "мала своє значення".

"Довіра до Казахстану є і з того й з іншого боку. Ми об'єктивні, бажаємо миру, а також досягнення домовленості між Росією й Україною, допомагаючи налагодженню співпраці й взаєморозуміння між ними", - сказав Назарбаєв.

Він також відзначив, що Казахстан готовий узяти участь у забезпеченні гуманітарної допомоги жителям Луганської й Донецької областей.

"Я висунув пропозицію про оголошення перемир'я на час доставки гуманітарних вантажів із наданням спеціального коридору для їх проходження. У даному процесі мають брати участь і інші країни, крім Росії", - сказав президент Казахстану.

Раніше джерела "Європейської правди" повідомляли, що столиця Казахстану Астана пропонувалася раніше як місце зустрічі президентів України й Росії, а також представників Євросоюзу, однак коли європейці погодилися на це, Москва зажадала, щоб зустріч пройшла у Мінську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News