Поліція Москви вже затримала учасника мітингу проти війни

Четвер, 28 серпня 2014, 09:36

У Москві, на Манежній площі, поліція затримала людину, яка протестувала проти війни в Україні.

"На Манежці за антивоєнні заклики затримано @dmtrmon", - повідомляє опозиціонер Андрій Бистров у Твіттері.

Він уточнив, що цю людину – Дмитра Монахова – 18 червня 2013 року побила поліція в автозаку за акцію на підтримку опозиційного політика Навального.

Монахов. Фото Філліп Кірєєв

Ольга Токарюк пише, що протестувальника, який кричав, що Росія вторглась в Україну, забрала поліція.  

Сам Дмитро Монахов підтвердив: "Затримали. Що пред'являть, поки самі не знають".

Напередодні Монахов написав: "Я росіянин. Не бидло. Не вбивця. І не окупант. Мені соромно, що Путін мій президент. О 9.00 я йду на Манежку проти війни".

Як пише Філіп Кіреєв у "Живому журналі", Монахов вийшов на Манежну площу – і мітингував один, без плакатів висловлюючи свою позицію.

"Чому в Краматорську й Слов'янську все нормально? Звідти пішли так звані "сепаратисти". Убивства тільки там, де "сепаратисти", - передає Кіреєв слова Монахова.

Протестувальник говорив, що дії президента Російської Федерації Володимира Путіна підпадають під 353 КК РФ (планування, підготовка, розв'язання або ведення агресивної війни). 

"Наш президент винен у розв'язанні війни. Трупи десантників виникають не з космосу. Відкриваємо кримінальну справу й тягнемо нашого президента під суд"", - заявив Монахов.

Потім приїхала поліція і стала затримувати сміливця. Монахов говорив, що це одиночний пікет, і він має на це повне право.

Троє поліцейських спробували скрутити його – але не впоралися. Прибув іще один – і вчотирьох вони запхали Монахова в машину.

Перехожі дивилися з інтересом. Хтось просив поліцейських не застосовувати силу, хлопець-бо один. Хтось, навпаки, говорив, що при Сталіні його б розстріляли прямо тут, зазначає Кіреєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News