Посол США при ОБСЄ порівняв Росію з наперсточником, який втратив довіру

Четвер, 28 серпня 2014, 15:58

Посол США при ОБСЄ Деніел Бер порівняв Росію з шахраєм-наперсточником, який у 1980-ті роки на вулицях Нью-Йорка обманював перехожих, відволікаючи їх увагу трюками.

Про це він заявив під час свого виступу у Відні у четвер.

"Так звана російська гуманітарна допомога не відволіче увагу міжнародного співтовариства від істотних і тривалих вкладів Росії у постійне насильство та руйнування на сході України та в Криму", – сказав він.

"Кремль грає в хуліганську гру – посилає потьомкінський конвой, щоб відволікти від своїх кричущих дій, які і є основною причиною гуманітарних проблем. Не піддавайтеся на це", – закликав Бер.

Він додав, що російські військовослужбовці, зброя чи інші речі, у тому числі позначені як гуманітарна допомога, не повинні потрапити в Україну без згоди українського уряду.

Бер також закликав Росію припинити підтримку сепаратистів і окупацію Криму, який, зазначив він, залишається частиною України.

За його словами, криза в Україні є рукотворним і управляється з Кремля, який проявляє неповагу до міжнародного права. Він додав, що це повністю знищило довіру до Росії як серйозного міжнародного гравця.

Також Бер зауважив, що корумпована і репресивна російська влада постійно утискає права власного народу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування