Генштаб вимагає радіотиші у зоні АТО, зокрема під Іловайськом

Четвер, 28 серпня 2014, 16:22

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що зараз розробляється операція щодо допомоги силам АТО, оточеним під Іловайськом.

Як розповів "Українській правді" активіст Андрій Рубан, який брав участь у переговорах мітингувальників із представниками Генштабу, Муженко взяв на особистий контроль ситуацію під Іловайськом.

У Генштабі заявили, що зараз необхідна "радіотиша" у проблемній зоні і відсутність телефонних контактів бійців із близькими, що має сприяти їх порятунку. 

Активіст київського Автомайдану Дмитро Карп також сказав, що Генштаб закликав громадян установити режим радіотиші у зоні антитерористичної операції.

"Має бути повний режим радіотиші. Це звернення, насамперед, до родичів, дружин солдатів", - цитують його "Новости Донбасса".

"Генштаб просить вас не дзвонити на передову бійцям кілька днів, оскільки радіосигнал можуть засікти й це видасть позиції наших бійців", - сказав Карп.

Оскільки Муженко узяв на себе відповідальність за виконання плану з виведення з Іловайська бійців АТО, то у випадку провалу операції активісти будуть домагатися, щоб його притягли до кримінальної відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News