ЦВК просить виділити на вибори 981 млн гривень

Четвер, 28 серпня 2014, 17:14

Центрвиборчком просить Кабінет Міністрів виділити 980,88 млн гривень для підготовки проведення позачергових виборів до Верховної Ради 26 жовтня.

За відповідне рішення під час засідання одноголосно проголосували 13 членів ЦВК, передають Українські новини.

З цієї суми на підготовку проведення виборів необхідно 976,4 млн гривень, а 4,48 млн на модифікацію, налаштування та технічний супровід інформаційно-аналітичної системи "Вибори".

"На запитання "Звідки брати гроші?" існує два джерела: закон про державний бюджет і резервний фонд. Це питання буде вирішуватися вже Кабміном. ЦВК немає сумнівів, що відповідні кошти будуть виділені вчасно і у повному обсязі", - повідомила заступник голови комісії Жанна Усенко-Чорна.

"Але, на мій погляд, оптимальне рішення - це внесення змін до держбюджету. Я сподіваюся, що окремим рядком ці кошти будуть виділені. Цей варіант вирішення питання є традиційним і завжди використовувався раніше для фінансування усіх попередніх виборів, включаючи і позачергові вибори народних депутатів України 2007 року", - сказала вона.

Жанна Усенко-Чорна також зазначила, що при розрахунку коштів ЦВК виходила з орієнтованого кількості партій, які гіпотетично можуть взяти участь у виборах, а саме: близько 20 партій і близько 25 кандидатів у різних округах.

За її словами, зараз на рахунку у ЦВК є 23 млн гривень, виділених Кабміном раніше на випадок проведення проміжних виборів депутатів різних рівнів.

На майбутніх виборах голосувати зможуть жителі всіх областей України (включаючи Донецьку та Луганську), крім анексованого Росією Криму.

Крім того, ЦВК визнала такими, що втратили силу свої постанови №758 від 31 травня 2014 року, №776 від 6 червня 2014 року і №783 від 12 червня 2014 року.

Як повідомлялося, 27 серпня Порошенко підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 7-го скликання і призначив позачергові вибори на 26 жовтня.

ЦВК розраховує на 140 млн гривень економії з необхідних 986 млн гривень на позачергові вибори Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...