Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії затримали учасників акцій проти війни з Україною

Четвер, 28 серпня 2014, 23:29

У Москві на Манежній площі протягом дня затримали декілька активістів, які проводили поодинокі пікети проти війни з Україною.

Про це повідомляє сайт проекту "ОВД-Інфо", що займається допомогою затриманим на акціях.

Останнім затриманим став Андрій Кургін. Автозак з ним від'їхав від Манежній площі в 19:30 (за московським часом).

Раніше на акції проти війни з Україною були затримані Марія Рябикова, Олена Черепанова-Малько, Ольга Мазурова та Олена Захарова. Активістки стояли на одиночному пікеті з плакатом "Я, громадянка Росії, проти війни з Україною". Також була затримана Олена Букварьова з плакатом "Ні війні!".

Як повідомляє "ОВД-Інфо", всіх шістьох затриманих доставили до ОВС Тверській. На всіх складено протоколи за ч. 5 ст. 20.2 КоАП. Пізніше всіх їх відпустили на свободу.

Крім того, вранці 28 серпня на Манежній площі затримали активіста руху "Солідарність" Дмитра Монахова, який влаштував одиночний пікет проти війни у формі розмови з перехожими. Повідомляється, що у Монахова при собі не було навіть плаката.

Затриманого доставили в ОВД Китай-місто, де на нього склали протокол за статтею 19.3 КоАП (опір законній вимозі співробітника поліції), про що повідомив черговий ОВД. Пізніше активіста відвезли в Тверський районний суд, де суддя Олексій Стєклієв виніс рішення про адміністративний арешт Монахова на 15 діб.

Також повідомляється, що до судового засідання пристави Тверського районного суду затримали Еміля Тєрьохіна, який спробував оформити на себе довіреність з боку Монахова, щоб допомогти в суді.

Пристави спустили Тєрьохіна до себе в кімнату, де на нього оформили протокол за статтею 17.3 КоАП (невиконання розпорядження судового приставу). Як відзначає "ОВД-Інфо", на думку пристава Артема Данильчука, оформлення довіреності і було невиконанням розпорядження.

Дождь, Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування