Семенченко винуватить у ситуації з Іловайськом "тупих і продажних" чиновників

П'ятниця, 29 серпня 2014, 12:28

Командир батальйону Семен Семенченко покладає на командування й політичних лідерів України відповідальність за долю бійців АТО, які не можуть вибратися з Іловайська.

"Я абсолютно упевнений у перемозі. Але в перемозі не "завдяки", а "всупереч". Всупереч тупості й продажності багатьох представників політичної системи, непрофесіоналізму генералітету, відсутності політичної волі у тих, у кого вона має бути за визначенням", - написав він у Facebook.

Він наголосив, що його мета – врятувати бійців, і для цього "усі засоби хороші" крім тих, які можуть нашкодити Україні.

"Це не просто бійці батальйонів "Донбас", "Дніпро", "Світязь", "Херсон", "Миротворець". Це ті люди, які завтра можуть стати наріжним каменем у фундаменті нової України", - зазначив Семенченко.

"Звісно, їх можна принести в жертву. Але на чий вівтар? Нової України? А звідки вона візьметься, якщо ті, хто її захищав і хто мав будувати після війни, лежатимуть у могилах? Людський ресурс нації не нескінченний. І якщо загинуть найкращі, то заміни їм може й не знайтися", - наголосив він.

Семенченко зазначив, що покликав людей "стати пліч-о-пліч" у антитерористичній операції, коли через шантаж Кремля Україна "готувалася укласти паскудний мир із агресором – мир, який дав би можливість ворогу зміцниться й піти далі", – і люди вийшли під АП, і президент їх почув.

"Три міста ми взяли безпосередньо, у важкі боях, ще чотири – пліч-о-пліч із іншими підрозділами. А потім був Іловайськ", - заявив Семенченко.

"Іловайськ мали штурмувати силами у 800 людей. Я вже можу про це говорити, адже це вже минуле. Попри всю брехню, яка виливається на нас, що, мовляв, ми це зробили самостійно – було всі зовсім інакше", - написав комбат "Донбасу".

За його словами, "план був погоджений і затверджений керівництвом АТО, безпосереднє командування здійснював генерал Хомчак, командувач сектором Б".

"У підсумку, з різних причин, місто довелося брати значно меншими силами. Зараз можна назвати й кількість – 340 осіб. У перший же день було взято дві третини міста", - повідомив Семенченко.

"Якби туди зайшли підкріплення – Іловайськ був би повністю під нашим контролем іще 19.08. Того ж дня я був поранений і пішов лік наших жертв", - заявив він.

За його словами, 20 серпня до "Донбасу" приєднався підрозділ батальйону "Дніпро", і вони відбивали атаки. "Усі втрати – не від штурму, а від спроб малими силами утримати місто", - заявив Семенченко.

За його словами, всупереч щоденним обіцянкам допомоги, вона надійшла лише "через тиждень безперервних боїв". "Прийшли "Світязь", "Херсон", "Миротворець". Цього було мало, але нам було обіцяно, що це лише початок. Разом із командою "тримайтеся", - написав він.

"А потім була бригада Нацгвардії… А потім наказ розгорнути її на 180 градусів, який неможливо пояснити", - додав Семенченко.

Як відомо, більше підмоги до 6 батальйонів, які потрапили в оточення бойовиків в Іловайську, досі не надійшло.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування