Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Командир "Азова": блискавична війна не вийшла

П'ятниця, 29 серпня 2014, 13:16

Командир батальйону "Азов" Андрій Білецький пропонує усунути промахи в тактиці АТО і створити надійну оборонну лінію перед Маріуполем.

Про це він пише у своєму Facebook.

"Потрібно створити фундамент для надійної осі перед Маріуполем, яка повинна становити оборонну лінію, достатньо гнучку, з достатньою кількістю артилеристів і бронетанкових сил". - Пише Білецький.

"Ця лінія повинна стати опорою для проведення подальших операцій української армії. Як тільки ми стабілізуємо, вирівняємо таку лінію, ми можемо за нею відносно спокійно накопичувати всі резерви, створювати повноцінні підрозділи -" кулаки ". І тільки після цього ми зможемо знову переходити в наступ ", - вважає командир.

"Не рівень підготовки військ і бойового духу, не техніка, а неправильна тактика призвела зараз до великих помилок і великим проблем на фронті", - відзначає Білецький.

"Ситуація виглядає наступні чином: в абсолютно непотрібних, розкоординованих і безглуздих атаках, куди кидався мінімальний резерв, в бажаннях повісити прапор якомога швидше, ми розтратили всі резерви, в першу чергу техніку", - пише він.

"Зараз питання не в відсутності піхоти, а в тому, що ця піхота в значній мірі втратила опірність - немає техніки, на яку вона може спиратися.

Ми ведемо повномасштабну війну з суміжною державою ", - підкреслює командир.

"Це не війна в стилі Чеченської або Афганської - чимала війна. Це повномасштабна війна індустріальної епохи. Основний вид бою - загальновійськовий бій. Основний вид озброєння - це артилерія і танки.

Воювати з автоматами проти таких частин - це те ж саме, що намагатися переплисти Тихий океан на надувному човні ", - відзначає Білецький.

За його словами, "якщо будуть вжиті адекватні заходи і ми зараз не будемо намагатися атакувати, не маючи для цього ресурсу, можна не тільки вирівняти ситуацію, але перейти в наступ і розгромити противника на всьому південному напрямку".

"Ми повинні зрозуміти, що блискавична війна не вийшла. Людям на фронті це було зрозуміло з самого початку.

Варто готуватися до тривалої кампанії і ми повинні підійти до неї з усією серйозністю. Противник зараз надзвичайно сильний", - зазначив командир батальйону" Азов ".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування