Лавров вдає, що фактів вторгнення Росії в Україну немає

П'ятниця, 29 серпня 2014, 13:54

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що Росії не надали фактів її вторгнення в Україну, а бойовики відтісняють українську армію, щоб "врятувати мирних жителів".

Про це він сказав у п'ятницю в Москві під час прес-конференції.

Він заявив, що Росія вимагає розпочати "справжній загальнонаціональний діалог" - переговори про майбутнє України за участю всіх політсил і регіонів.

При цьому Лавров заявив, що Росія вже звикла до звинувачень. На його переконання, цьому немає ніяких доказів.

"Фактів нам не пред'явлено ні про вторгнення... І взагалі, мені здається, що приховування фактів характерна риса США та ряду Європейських країн щодо всього, що відбувається на Україні", - заявив Лавров.

"чи то твердження про пересування наших військ, чи то пряма участь американських спецслужб у наввчанні українських силовиків в проведенні ними силової операції, чи то розслідування катастрофи з малайзійським Боїнгом, чи трагедія на Майдані або в Одесі 2 травня <...> Жодного факту, які б підкріплювали твердження про те, що або це Росія вторгається, або снайпери (на Майдані - УП) діяли за наказом Януковича, а не Парубія ", - сказав Лавров.

Він заявив, що з військової точки зору "ополченці роблять дуже просту річ - відтісняють силовиків з тих позицій, звідки українські війська, добровольчі батальйони, всякі там азови і дніпро, обстрілюють мирні міста".

"Єдиний спосіб врятувати мирних жителів - силою прибрати силовиків з тих позицій, звідки ці бомбардування відбуваються", - заявив глава МЗС РФ.

"Якщо Київ і його покровителі будуть продовжувати слідувати своїй логіці, нічого доброго не буде", - сказав він.

Як повідомлялося, 25 серпня поблизу Дзеркального Амвросіївського району Донецької області спільна оперативна група Збройних сил України та СБУ затримала 10 військовослужбовців 331 полку 98 Свірської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ.

Група Інформаційне опір зафіксувала на даний момент присутність на Донбасі 3 батальйонно-тактичних груп і двох танкових батальйонів росіян (максимальна оцінка при цьому - 5 БТГ і 3 тб). Плюс від 8 до 10 диверсійно-розвідувальних груп російського спецназу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News