У РНБО розповіли про бої з росіянами і спробу вторгнення

П'ятниця, 29 серпня 2014, 14:51

У четвер біля села Патріотичне відбувся бій між українськими прикордонниками та озброєними росіянами з білими пов’язками на рукавах.

Про це повідомив речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу у п’ятницю, 29 серпня.

"Учора о 15:40 в районі українського села Патріотичне відбувся бій між підрозділом мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби та росіянами, які позначили своїх бійців білими пов’язками на обох рукавах, а техніку білим кругом", - сказав Лисенко.

"Під натиском прикордонників противник відступив в  бік Новоазовська. Через годину після бою розлючені росіяни 50 хвилин обстрілювали з установок "Град" села Безіменне – Самсонове", - заявив він.

Крім того, прикордонний наряд виявив автомобільну колону терористів, яка рухалася в напрямку села Лисиче Амвросіївського району. 

"У колоні, загальною протяжністю близько 1,5 км, рухались 2 БТРи,  УРАЛи, КАМАЗи, броньовані мікроавтобуси та легкові автомобілі з георгіївськими стрічками. У цей же час почався обстріл пункту пропуску "Успенка", колона розділилась і частина її вирушила польовими дорогами в напрямку пункту пропуску "Успенка", - заявив представник РНБО.

"Об’єднані сили прикордонних нарядів та підрозділу Національної Гвардії атакували терористів. В результаті бою було знищено понад  20 одиниць техніки, 26 терористів –  здебільшого чеченської та російської національності", - повідомив також Лисенко.

У той же час надійшла інформація про бій підрозділу Нацгвардії з колоною бойовиків на перехресті Успенка – Лисиче – Калинове. "Прикордонники вирушили на підмогу – і на відстані близько 800 м від села Лисиче виявили колону бойовиків і відкрили по ній вогонь", - заявив він.

"Після знищення "КамАЗу" з боєприпасами та ще кількох одиниць техніки, прикордонники відійшли до лісосмуги для перезарядки озброєння БТР-80. Після відходу по місцю їх попереднього знаходження терористи відкрили вогонь з мінометів. Українські силовики втрат не зазнали", - повідомив Лисенко.

За даними військової розвідки, Росія не припиняє постачання зброї та особового складу терористам на схід України. "Так вчора на напрямку н.п. Анікін (РФ) – н.п. Провалля (Укр.) в районі "Грушовського пруда" з території РФ в бік Краснодону заїхало 5 "Камазів" з озброєними найманцями", - сказав Лисенко.

Крім того, о 20:15 на території РФ біля державного кордону на напрямку н.п. Деркул (РФ) – н.п. Красна Талівка Луганської області відбулася провокація з боку ЗС Російської Федерації.

"2 танки та 9 БТРів на великої швидкості почали рухатись в бік України, але за кілька метрів від лінії державного кордону зупинились та поїхали вздовж кордону. Існує висока вірогідність того, що вони спробують здійснити незаконне вторгнення в Україну на іншій ділянці кордону", - заявив Лисенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...