Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Другий "путінський конвой" можуть привезти залізницею

П'ятниця, 29 серпня 2014, 17:54

Україна готова прийняти другу колону гуманітарної допомоги з Росії, і можливо її привезуть залізницею.

Про це заявив заступник голови Держфіскальной служби Анатолій Макаренко, повідомляє УНІАН.

За його даними, Митна служба готова прийняти другий гуманітарний вантаж, а доставлений він може бути в Україні залізничним транспортом протягом 10 днів.

Здійснюватися поставка, швидше за все, буде через пункт пропуску "Гуково" (Ростовська область РФ).

Макаренко розповів, що Міністерство закордонних справ Росії звернулося з нотою до МЗС України, щоб проінформувати про підготовку чергового "гуманітарного конвою".

"За пропозицією російської сторони, можливо, це буде залізничний транспорт. Тому зараз нами опрацьовуються можливі варіанти роботи з цим "гуманітарним конвоєм", - сказав Макаренко.

Він зазначив, що головною умовою ДФС в роботі з російською стороною є дотримання українських митних процедур.

"Головні умови: одержувачем повинен бути Червоний хрест, як і було домовлено. Російська сторона не повинна порушувати митні процедури, як вона робила це попереднього разу", - сказав Макаренко.

При цьому він зазначив, що поки остаточно не визначений пункт пропуску гуманітарного вантажу з Росії, однак, швидше за все, це буде пункт "Гуково" в Ростовській області.

"Поки опрацьовуються варіанти... Якщо буде залызниця, то пункт пропуску "Гуково", це 30 км від "Ізварине"... У нас там група розміщена - прикордонники та митники", - повідомив Макаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...