РФ відпустить українських військових заручників - російські ЗМІ

Субота, 9 серпня 2014, 13:54

Затримані у Росії за підозрою у застосуванні незаконних методів ведення війни українські військовослужбовці не будуть переслідуватися в кримінальному порядку, їм буде надана можливість повернутися на батьківщину.

Про це заявив офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін в коментарі російському "Інтерфаксу".

"У ході розслідування з'ясувалося, що військовослужбовці 72-ї бригади  Іван Войтенко і четверо його підлеглих виконували накази вищого командування і не скоювали злочинів проти населення Донецької та Луганської областей України", - заявив Маркін.

"Керуючись принципом гуманності, прийнято рішення не пред'являти їм звинувачення і дати можливість повернутися на територію України", - заявив представник СКР.

Раніше у Міністерстві оборони заявляли, що 438 солдатів бригади та прикордонників у неділю змушені були перейти російський кордон в районі російського селища Гукове, коли у них скінчилися набої. 

4 серпня завдяки переговорам на Батьківщину повернулося 180 військових. У вівторок Росія відправила до України ще близько 200 солдатів. 

За даними командира 72-ї механізованої бригади Андрія Грищенка, ФСБ намагається перевербувати українських військових, у зв’язку з чим частина військових оголосили голодування.

Жовтневий райсуд Дніпропетровська 6 серпня відмовився взяти під варту командира однієї з рот 72-ї бригади капітана Олександра Портяненка, який перевів своїх солдат з поля бою на територію Росії.

Станом на 7 серпня на території РФ станом на четвер перебувають 18 військовослужбовців 72-ої окремої бригади, з яких п’ятеро офіцерів.

У свою чергу міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що українські військові перебувають у полоні Росії.

"Щодо наших військовослужбовців які перебувають у російському полоні. Вони є заручниками. Жодних підстав, ані правових, ані моральних тримати наших хлопців у застінках Росія не має", - написав Гелетей.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування