Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оборонні заводи України працюють в три зміни – президент

Середа, 10 вересня 2014, 10:43

Протягом останніх тижнів було налаштовано тризмінну роботу українських оборонних підприємств.

Про це на засіданні Кабміну заявив президент Петро Порошенко.

За його словами, це дозволило постачати українським військам до 30 одиниць броньованої техніки щоденно. Мова йде про відремонтовану техніку, а також про бойові машини зі складів.

"Один Господь знає, як довго триватиме режим припинення вогню. Українська влада робитиме все можливе, щоб зберегти мир. Але розслаблятися немає жодних підстав", – сказав Порошенко.

Він додав, що наразі здійснюється перегрупування частин Збройних сил, Нацгвардії і прикордонників.

"Але не для нападу і наступу, а щоб гарантовано і ефективно захистити свою територію", – уточнив президент.

Він також додав, що Україні доводиться протистояти одній з найсильніших армій світу.

"Наше військо створюється протягом останніх півроку "з коліс", в той час коли нам протистоїть одна з найбільших армій світу, військова потуга в Європі номер один", – заявив президент.

Порошенко нагадав, що російська армія активно модернізувалася протягом останніх десятиліть, має досвід і найсучаснішу зброю.

"Нам треба навчитися жити в таких умовах. Горизонт нашого стратегічного планування – не місяці і роки, а десятиліття", – додав Порошенко.

Він також сказав, що під час останнього саміту НАТО Україна вийшла "на максимальний рівень співпраці з Північноатлантичним альянсом, який лише може бути", а також домовилася про співпрацю з низкою окремих країн.

В той же час Порошенко заявив, що "ніхто за Україну воювати на нашій території не буде". За його словами, влада використає міжнародні домовленості для створення всіх умов якісної служби українським солдатам, але захист країни – це справа лише українського війська.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування