Російська пропаганда збрехала: Замінила дітям Слов'янська російську мову на німецьку

Середа, 10 вересня 2014, 13:16

Російський державний Перший канал поширює неправдиву інформацію про те, що нібито в Слов'янську в школах заміняють російську мову німецькою.

У Слов'янському міському відділі освіти таку інформацію назвали нісенітницею, передає видання Остров.

Як повідомила заступник начальника відділу Слов'янського міського відділу освіти Лариса Жидкова, інформація про введення німецької мови замість російської, "м'яко кажучи, не відповідає дійсності".

"Усе залежить від рекомендацій Міносвіти й науки, і від того, який навчальний клас. Зокрема, є випадки, коли в 5 класі навпаки збільшали кількість годин на вивчення російської мови. А взагалі, якщо клас із українською мовою навчання - то немає нічого дивного, що в плані передбачена велика кількість на вивчення державної мови, і якщо клас із російською мовою, то відповідно, учням пропонується більша кількість годин на вивчення російської мови", - сказали у відомстві.

Разом з тим, у випуску новин російського Першого каналу повідомили, що київська влада в школах Слов'янська почала "утискати в правах російськомовних громадян", і навіть "позбавили" можливості дітей вивчати російську мову.

"Варто відзначити, що в школах Слов'янська зміни перетерпіла й програма навчання. Дітей позбавили можливості вивчати російську мову, як розповідають самі школярі, тепер замість неї викладають німецьку. Очевидно, вона нинішній владі ідеологічно ближча. І це незважаючи на всі обіцянки Києва, не утискати в правах російськомовних громадян", - розповів журналіст у випуску новин російського Першого каналу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування