Бійці батальйону "Черкаси" відмовилися воювати. За них взялася прокуратура

Середа, 10 вересня 2014, 14:37

Майже весь особовий склад батальйону "Черкаси" написав рапорти про відмову виконувати бойове завдання і висуватися на передову.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу "Україна" з посиланням на заяви самих бійців.

Військові, які зараз стоять під Волновахою Донецької області, повідомили, що їм наказали відправитися на блокпост під Донецьком відбивати атаки ворожої артилерії та бронетехніки, озброївши лише стрілецькою зброєю та надавши старі автобуси і вантажівки.

За даними каналу, про відмову повідомили більше 400 військових. За їх словами, у наявності батальйону є лише один БТР, кілька зеніток та РПГ.

Вони наполягають, що не відмовляються служити, але просять надати їм для цього відповідне озброєння.

"Або (ставити перед нами) задачі, які ми можемо виконувати з нашим озброєнням, або (надати нам) озброєння для виконання тих задач, які перед нами ставляться", – заявив каналу заступник комбата "Черкас" Володимир Мельник.

У свою чергу прес-секретар АТО Олексій Дмитрашківський у розмові з "Українською правдою" назвав бійців батальйону боягузами, які злякалися війни і не хочуть продовжувати службу.

Він переконаний, що військовослужбовці "Черкас" виявилися морально не готовими до бойових дій і за це повинен нести відповідальність військовий комісар, який формував батальйон.

За словами Дмитрашківського, звернувшись до преси, бійці порушили закон і розповсюдили військову таємницю, зокрема – про місце свого перебування, місце призначення та наявну військову техніку.

"Вони порушили всі вимоги статуту", – сказав речник АТО.

Дмитрашківський також пояснив, що людей поки не встигли забезпечити військовою технікою, оскільки вони лише прибули на місце розташування.

Також він стверджує, що наразі оголошене перемир’я, тому рішення про відправлення батальйону на передову не було.

"Мова йде про припинення вогню. Мови про наступ вестися не могло", – сказав він.

Також речник АТО запевнив, що рапорт написали не понад 400 бійців, як про це повідомляють ЗМІ, а лише одна рота.

"Дві інші роти залишаються і готові нести службу", – додав Дмитрашківський.

За його словами, тими, хто відмовився служити, наразі займається прокуратура.

Як відомо, 26 серпня більш як 300 військовослужбовців відмовилися від несення військової служби під Іловайськом у бойовій обстановці, покинули бойові позиції та відбули до місця постійної дислокації в Делятині Івано-Франківської області.

У зв’язку з цим було розпочате розслідування військовою прокуратурою, а комбат "Прикарпаття" Віталій Комар був заарештований. Пізніше його відпустили під заставу.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News