Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Турчинова пояснили, чому він не реєструє антикорупційний законопроект

Середа, 10 вересня 2014, 18:08

Розроблений активістами та поданий президентом законопроект про створення Антикорупційного бюро не був зареєстрований, оскільки він був поданий надто пізно.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби спікера Верховної ради Олександра Турчинова.

У Турчинова пояснили, що в парламенті наразі знаходяться два законопроекти – авторства депутатів Чумака та Абдуліна, а документ президента був внесений пізніше 14-денного терміну реєстрації альтернативних законопроектів, як це передбачає регламент Ради.

"Окрім того, згаданий законопроект фактично дублює  закон 4780 авторства народного депутата України В.Чумака, який розглядатиметься на найближчому засіданні парламенту у вівторок, 16 вересня", – сказано у повідомленні.

Якщо перші два законопроекти не будуть прийняті, тоді, відповідно до регламенту, можуть бути зареєстровані й інші аналогічні закони.

Як відомо, раніше ініціатива "Реанімаційний пакет реформ", Центр протидії корупції та Transperency International Україна звернулися до Турчинова з відкритим листом та вимогою зареєструвати законопроект про створення Антикорупційного бюро.

Документ, про який йде мова, був розроблений спільно Мін’юстом та експертами "Реанімаційного пакету реформ", схвалений Кабінетом міністрів і, після доопрацювання в Адміністрації президента внесений в парламент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування