Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму обшукали ще два будинки кримських татар. Вилучили навіть книги

Середа, 10 вересня 2014, 20:27

У Криму тривають обшуки в будинках кримських татар. Вранці 10 вересня у селищі Кам'янка, в будинках братів Аметових, Нарімана і Екрема, відбулися обшуки.

Про це сайту Крим.Реалії розповів батько Нарімана, Ідріс Аметов.

"Силовики прийшли з обшуком близько п'ятої ранку, вони не показали посвідчень, показали припис, але не дали його сфотографувати. Поки тривав обшук, нам не давали можливості зателефонувати знайомим або адвокату", - повідомив він.

Під час обшуку силовики вилучили мобільний телефон, два ноутбука, а також нібито заборонену літературу - книги "Фортеця мусульманина" і "Лікування за ісламом".

Молодих людей відвезли до Сімферополя на допит, де їх протримали до кінця робочого дня і відпустили, попередньо зажадавши розписки.

"Взяли розписку про те, що моральної та фізичної шкоди їм не заподіяли, вилучені ноутбуки так і не повернули, випустили їх близько 18 години", - розповів Ідріс Аметов.

Як відомо, в Криму за останні кілька тижнів почастішали обшуки в будинках кримськотатарських сімей, а також у навчальних та релігійних установах.

Влада анексованого Криму визнала, що проводити обшуки мусульман і медресе з грубим порушенням прав віруючих неприпустимо.

Напередодні відбулася зустріч кримської влади та силовиків з керівництвом Духовного управління мусульман Криму, на якому Муфтіят заявив про неприпустимість грубого порушення прав вірян.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування