ЄС не запровадить нові санкції до закінчення перемир'я - джерело

Четвер, 11 вересня 2014, 08:42

Рішення про нові санкції Європейського союзу проти Росії, ухвалені на минулому тижні, не буде офіційно опубліковане, а відповідно - не набере чинності до закінчення перемир'я на сході України.

Про це Європейській правді на умовах анонімності повідомив інформований представник Єврокомісії.

"Доля цих санкцій значною мірою залежить від президента Порошенко. Якщо він вважає можливим заключення мирної угоди та припинення бойових дій на сході України, то Євросоююз також піде шляхом зменшення гостроти санкцій та поки що не буде оприлюднювати їх",- пояснив чиновник.

За словами співрозмовника Європейської правди, порушення перемир'я з боку терористів (про такі випадки щодня повідомляє Київ) ще не є підставою запровадження санкцій.

"Шлях до перемир'я дуже складний, а тому не будемо реагувати з порушень окремих командирів, та й невідомо - чи командирів. У будь якому випадку для нас важливо, що українська влада визнає це перемир'я", - пояснив він.

За словами єврочиновника, публікація рішення про нові санкції можлива у випадку оголошення українською стороною про припинення перемир'я.

"Хоча це (запровадження санкцій в такому випадку) також вимагатиме спеціального погодження членів ЄС", - додав він.

Необхідно зазначити, що рішення про введення снкций приймається на рівні країн-членів Євросоюзу. Еврокомісія на даному етапі лише спостерігає за цим процесом і не бере участі у ньому.

Країни-члени ЄС протягом минулих трьох днів щодня відкладали прийняття рішення про введення санкцій, не пояснюючи зміну своєї позіціії. Минулої п'ятниці санкції були підтримані консенсусом.

Для блокування введення санкцій достатньо протесту однієї країни.

Європейсьа правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...