Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Терористи заманили бійців "Айдару" в засідку, піднявши український прапор

Четвер, 11 вересня 2014, 10:45

5 вересня бійці батальйону "Айдар" потрапили в засідку на ділянці дороги Металіст – Щастя біля Луганська.

Про це йдеться на сторінці батальйону в Facebook.

Бійці уточнили, що не повідомляли про бій раніше, оскільки вели переговори про обмін полоненими і можливість забрати тіла вбитих.

Згідно з повідомленням, бійці рухалися на вантажівці по напрямку населеного пункту Щастя.

"Проїхавши поворот на Цвітні піски, через 1 – 1,5 км вони під'їхали до блок-посту, на якому майорів український прапор. Термінатор, як командир групи, вийшов з машини і підійшов до постового. На питання постового: "Хто такі?" відповів "Ми – Айдар". "Айдар!" – крикнув постовий і одночасно весь блок-пост відкрив вогонь по машині наших бійців", – повідомляє батальйон.

 

Частині бійців "Айдара" вдалося сховатися в "зеленці", частина загинула. Один з поранених дістався до бійців 80-ї бригади, які колоною йшли з Металіста, і розповів їм про все, що трапилось.

"Десантники рвонули на допомогу айдарівцам, влетіли на блок-пост, вступили в бій. Бійці 80-ки підбили танк і БТР противника, зруйнували споруди блок-посту, проїхавши по ньому, і пройшли далі, в напрямку м. Щастя", – говориться в повідомленні.

Через дві години після цього бою починалося оголошене перемир'я.

Після трьох днів переговорів, вранці 8 вересня, бійці "Айдара" змогли забрати тіла 33 загиблих, на багатьох були сліди знущань.

Полонених їм так і не віддали.

"Враховуючи, що в цьому бою брало участь кілька десятків бійців 80-ї бригади і більше 20 бійців батальйону "Айдар", ми віримо, що якась кількість бійців живі, пішли в "зеленку" або були захоплені в полон", – сказано в повідомленні.

Також "Айдар" повідомив, що терористи утримують людей, які вели переговори про обмін полоненими і загиблими – медпрацівника батальйону Борисенко Тетяну Григорівну (мама Таня) і священика.

"Вони обіцяли передати (їх) лише представникам Червоного Хреста або ОБСЄ. Однак, ні ввечері 8-го вересня, ні в наступні дні цього так і не відбулося. За наявною у нас інформацією вони були вивезені в Луганськ", – повідомляє "Айдар" .

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...