Семенченко розкрив, як і чому йдуть на вибори бійці "Донбасу"

Четвер, 11 вересня 2014, 12:01

Троє бійців "Донбасу" підуть на парламентські вибори за списком партії "Самопоміч", а кілька десятків бійців можуть бути висунуті як "мажоритарники".

Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко написав про це у Facebook і запропонував допомогти виборцям із різних областей висунути своїх кандидатів у депутати.

Як відомо, 9 вересня партія "Самопоміч", очолювана мером Львова Андрієм Садовим, вирішила брати участь у парламентських виборах із партією "Воля" Єгора Соболєва, частиною бійців батальйону "Донбас" і екс-міністром економіки Павлом Шереметою.

"Дивне перемир'я триває. Ситуація ставить нас перед необхідністю визначити своє ставлення до виборів", - зазначив Семенченко у своєму блозі.

"Я як житель Донбасу й комбат "Донбасу" упевнений у тому, що залишатися глядачами ми не маємо права. Ми повинні бути учасниками", - пояснив він.

За словами Семенченка, "у травні батальйон Донбас, тоді партизанський, забезпечив можливість громадян проголосувати на виборах президента в тих районах, які ми звільняли від сепаратистів, – охороняв виборчі дільниці, не допустив провокацій і терактів".

"Зараз ситуація складніша. Очевидно, що недобитки з місцевої регіональної мафії і терористи зроблять усе, щоб і по українській частині Донбасу пішли у ВР вороги України. України в тому вигляді, у якому ми її розуміємо. Будуть і підкупи, і залякування, і вкиди під дулом автомата. І саме це ми повинні не допустити", - заявив комбат.

"Ми готові підтримати тих кандидатів, які мають довіру суспільства, розділяють наші цілі і готові об'єднати зусилля з такими ж депутатами у ВР. З верховної зради ми повинні зробити Парламент. Готові об'єднувати зусилля з тими, хто хоче, аби вибори пройшли чесно", - заявив Семенченко.

Він повідомив, що "від батальйону "Донбас" підуть на вибори по мажоритарних округах бійці, які вміють володіти і автоматом, і словом, патріоти, які й у цивільному житті були кимсь".

"Адже "Донбас" – це Україна. Уся. І Львов, і Рівне, і Сімферополь, і Донецьк, і Лисичанськ, і Київ. І якщо виборці з інших областей готові висунути у ВР свого земляка бійця Донбасу, то ми готові. Пишіть, допоможемо", - закликав Семенченко.

"Троє з Донбасу зараз у списку "Самопомічь". Із РПР, Люстраційним комітетом і мером Львова Андрієм Садовим. Чому? Тому що ця команда нам подобається, бо Львов і Донецьк із Луганськом повинні простягнути один одному руки й зшивати країну. Коли нас стравлюють один із одним, розповідають про бандерівців і бандитів із Донбасу, страждає вся Україна, наші кишені чистять, а закінчується все ДНР і ЛНР", - заявив він.

"Тому що ("Самопоміч") це команда, яка має чітке розуміння того, що робити далі, які закони ухвалювати, що люстрація неминуча, якщо ми прагнемо мати майбутнє для України", - додав Семенченко

"Думаю, що після обговорення в батальйоні відправимо по мажоритарних округах пару десятків бійців", - повідомив він і як приклад назвав бійця за позивним Усач.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...