Миколаївська влада зобов’язала торгові мережі маркувати російські товари

Четвер, 11 вересня 2014, 15:24

Депутати Миколаївської міськради зобов'язали суб'єктів господарювання на території міста маркувати товари російського походження і рекомендували розміщувати їх на окремих полицях.

Про це сказано у рішенні міськради.

Згідно з рішенням, такі товари повинні бути марковані написом "Товари з Російської Федерації" з нанесенням зображення прапора Росії на цінник розміром не менш як 20 х 30 мм.

Крім того, відомство рекомендувало розміщення таких товарів на окремих полицях.

Крім маркування, інформація про товари російського походження повинна бути розміщена на спеціальних стендах, а громадськість міста слід інформувати про їх наявність в торгових закладах міста та МАФах.

Також громадськість міста буде постійно інформуватися щодо російських товарів та брендів, які є в наявності у закладах торгівлі шляхом проведення прес-конференцій та соціальної реклами.

Одним із пунктів рішення сесія міської ради рекомендує суб'єктам господарювання утриматися від торгівлі товарами російського виробництва взагалі.

"Кожен роздрібний покупець повинен мати для себе право визначитися, чи варто купувати продукцію, вироблену на території, яка фінансує терористичні організації в Україні", – наводяться у повідомленні слова автора ініціативи, депутата Олега Мудрака.

Він додав, що подібне рішення було прийнято в Черкасах ще 31 липня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування