Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський банк наполягає, що не збирається відбирати госпіталь в Дніпропетровську

Четвер, 11 вересня 2014, 18:31

Російський ВТБ Банк стверджує, що не є власником військового госпіталю в Дніпропетровську за адресою вул. Комсомольська, 63 і не має наміру вимагати передачі його собі.

Про це йдеться в повідомленні банку, яке є в розпорядженні "Української правди".

Також фінустанова стверджує, що не перешкоджає лікуванню і реабілітації пацієнтів, як про це стверджують ЗМІ.

У банку розповіли, що до 2007 року ця будівля перебувала в державній власності, після чого була відчужена у приватну власність для реконструкції. У 2008 році новий власник звернувся в ВТБ Банк за кредитом на реконструкцію будівлі. Як заставу було передано цю ж будівлю.

Однак реконструкція не була проведена, кредит також не було повернено.

"У зв'язку з чим в 2010 році ПАТ "ВТБ Банк" змушене було ініціювати передбачені чинним законодавством процедури зі звернення щодо стягнення заставного майна", – йдеться в повідомленні.

Однак, у зв'язку з форс-мажорними обставинами – військовими діями на сході України – "за ініціативою ПАТ "ВТБ Банк" державна виконавча служба не проводить жодних дій по примусової реалізації заставного майна, до їх завершення".

"Таким чином, ПАТ "ВТБ Банк" ніколи не було і не є власником будівлі в м. Дніпропетровську за адресою вул. Комсомольська, 63", – резюмувала фінустанова.

Як відомо, наприкінці серпня представник президента з мирного врегулювання на сході Ірина Геращенко заявила, що госпіталь, в якому лікують бійців АТО, знаходиться у власності російського банку і вона має намір домагатися його повернення.

"Будемо наполягати на цьому – на передачі Дніпропетровського госпіталю Міністерству оборони. Він не може належати окупантам", – заявила Геращенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування