Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компроміс щодо статусів районів Донеччини та Луганщини ще не знайдений - Тарута

Четвер, 11 вересня 2014, 20:24

Обговорення питання про статус районів Донецької та Луганської областей триває, визначеність щодо досягнення компромісу може з'явитися наступного тижня.

Про це сказав голова Донецької обласної державної адміністрації (ОДА) Сергій Тарута.

"Найближчого тижня буде чіткіше розуміння, яких компромісів буде досягнуто", - сказав він журналістам у кулуарах 11-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) в Києві в четвер.

Він наголосив, що "червоною межею", за яку переходити в цих переговорах не можна, є територіальна цілісність країни.

На думку голови Донецької ОДА, має йтися про більшу фінансову та управлінську автономію районів, а також про вибори тих людей, хто ці райони представлятиме.

Тарута уточнив, що нині реалізація домовленостей між протиборчими сторонами поки що стосується лише питань звільнення заручників, гуманітарної допомоги та забезпечення коридорів для відновлення інженерних мереж і транспортного сполучення.

Голова Донецької ОДА висловив сподівання, що вже сьогодні-завтра кількість представників ОБСЄ в області збільшиться з метою виконання мінських домовленостей.

У протоколі за підсумками консультацій тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході України, підписаному в Мінську 5 вересня, відзначається необхідність децентралізації влади в Донбасі, зокрема шляхом ухвалення закону України "Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" (закон про особливий статус).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування