Порошенко пояснив, що означатиме "особливий режим" для Донбасу

П'ятниця, 12 вересня 2014, 10:39

Особливий тимчасовий режим функціонування місцевого самоврядування на Донбасі не нестиме загрози територіальній цілісності чи суверенітету України.

Про це заявив президент Петро Порошенко на щорічній зустрічі на Ялтинському економічному форумі.

"Усі, хто стурбовані змістом спеціального закону про тимчасовий режим для деяких районів Луганської та Донецької областей, ви там не знайдете жодної небезпеки для територіальної цілісності чи суверенітету України", - запевнив президент.

Він пояснив, що "передача влади від центральних органів до місцевих муніципалітетів, до громад буде не більшою, ніж у польських гмінах".

"Я пропоную конституційні зміни, коли люди на місцях можуть впливати на ситуацію, вирішувати, яку на місцевій території мову використовувати, які події відзначати, як витрачати гроші з місцевого бюджету, адже більшість цих грошей залишиться в муніципальних бюджетах", - пояснив Порошенко.

У той же час, за словами президента, будуть питання, які залишаться виключно в руках центральних органів влади.

"Головні питання держави: міжнародна політика, безпека, армія, стратегічні пункти розвитку - будуть у руках центральних органів влади", - заявив він.

"Ще одне важливе питання – дострокові місцеві вибори. Адже так ми зможемо розв'язати кризу. Потрібно створити людей, з якими ми зможемо розмовляти. І ці люди мають представляти донеччан і луганчан", - додав Порошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування