Кучма: Наш сусід не хоче бачити Україну стабільною

П'ятниця, 12 вересня 2014, 11:59

Учасник тристоронньої контактної групи " Україна-ЄС-Росія", екс-президент Леонід Кучма вважає, що повернення миру на сході країни – це тривалий процес.

Про це він заявив журналістам у рамках 11-ої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у п'ятницю в Києві.

"Усі у світі й Україні розуміють, що це процес не одного тижня, говорячи російською, довгограюча платівка… Наш сусід не хоче бачити Україну стабільною. Тому сподіватися на те, що завтра буде мир, не потрібно", - заявив він.

"Але ми повинні робити все для того, щоб усі 12 пунктів, практично декларація, були виконані", - додав Кучма.

За його словами, якби не вірив у перспективу мирного вирішення ситуації на сході України, то не займався б цими питаннями.

Щодо ситуації на кордоні й ходу виконання домовленостей з російської сторони Кучма зазначив:

"Ніхто не відводить (свої збройні формування): ні Україна, ні ДНР, ні ЛНР, ні Росія практично".

На його переконання, стабільність в Україні найближчим часом можлива тільки за однієї умови – "якщо ми візьмемо під контроль кордон".

"Якщо буде кордон України під контролем місії ОБСЄ, тоді ми можемо сподіватися, що не буде рухів таких: Росія однією дорогою 10 танків вивела, а іншою дорогою танків 20 завела. Тому насамперед на цьому треба наполягати", - впевнений другий президент України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування