Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США підтвердили аварію російського військового супутника

П'ятниця, 12 вересня 2014, 12:36

Представник Стратегічного командування Збройних сил США підтвердив, що американські військові зафіксували минулого тижня падіння російського військового супутника-розвідника "Космос-2495".

Про це він заявив агентству "РИА Новости" в п'ятницю.

Представник відомства оцінив з високою долею впевненості, що супутник "увійшов в атмосферу і був виключений з супутникового каталогу США 3 вересня 2014".

Він відмовився повідомити місце ймовірної аварії та версії американських військових щодо її причин.

За словами співрозмовника агентства, оцінка катастрофи російського супутника була проведена Об'єднаним центром з космічних операцій космічного командування США.

Цей центр, розташований на військово-повітряній базі Ванденберг в Каліфорнії, є компонентом стратегічного командування американських збройних сил і займається космічними військовими операціями і підтримкою операцій Пентагону з космосу.

Центр постійно відстежує більше 17 тисяч об'єктів в космічному просторі з великою долею точності, пояснив представник військового відомства. Інформацією про космічні об'єкти, включаючи сміття та осколки, США діляться з іншими країнами, які запускають супутники в космос.

Раніше американські блогери та ЗМІ писали про те, що запущений в травні супутник-розвідник "Космос-2495" російського виробництва 2 вересня незаплановано увійшов у щільні шари атмосфери і зруйнувався над територією США.

Того дня жителі штатів Колорадо і Вайомінг, а також ряду сусідніх штатів, спостерігали в атмосфері яскравий об'єкт. Американське метеоритне товариство опублікувало доповідь та свідоцтва десятків очевидців, припустивши, що мова йде про руйнування в атмосфері російського військового супутника.

У свою чергу Міноборони Росії 9 вересня спростувало ці повідомлення, натякнувши, що американські спостерігачі вживали наркотики.

У російських ЗМІ також повідомлялося, що "Космос-2495" успішно завершив політ, доставивши капсулу з фотоматеріалами на полігон в Оренбурзькій області. У цих публікаціях висловлювалися припущення, що американські військові прийняли за супутник рухову установку, яка відокремилася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування