ОБСЄ: переселенці з Донбасу повертаються додому

П'ятниця, 12 вересня 2014, 13:13

Тимчасово переміщені з зони АТО особи продовжують повертатися до своїх домівок.

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіонбуду з посиланням на доповідь Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

"Вперше з того часу, як почався процес переміщення жителів областей проведення АТО, було відзначено, що кількість осіб, які повертаються до місць постійного проживання, перевищує кількість осіб, які виїжджають зі своїх домівок", – сказано у повідомленні.

Зазначається, що ситуація в близьких до Донецька містах (Макіївка та Мар’їнка) спокійна, громадський транспорт і крамниці працюють нормально. За словами мешканців Мар’їнки, з 5 вересня у місці не було помічено військових дій. Утім, можна чути звуки обстрілів, особливо з боку Донецького аеропорту.

У Дзержинську (55 км на північ від Донецьку) повсякденне життя проходить нормально, сказано у повідомленні. Працюють усі школи, включно з двома школами, які було пошкоджено в липні.

"Переселенці, які залишили свої домівки, мають доступ до соціальних послуг. Зокрема, в Кеничівці (109 км на південний схід від Харкова), всі діти старші трьох років, були прийняті до дитсадків чи шкіл", – повідомляє відомство.

Водночас спостерігається напруження на адміністративному кордоні в Армянську. Один з членів Меджлісу повідомив представникам  ОБСЄ, що російські прикордонники не дозволили йому перетнути адміністративний кордон в Армянську і залишити Крим.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування