Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луганську загинули щонайменше 2 тисячі людей, щодня їдуть 500 мешканців

Субота, 13 вересня 2014, 15:48

У Луганську за час бойових дій загинуло щонайменше 2 тисячі чоловік, багато пропали без вісті.

Про це в інтерв'ю ZN.UA розповіла в.о. губернатора Луганської області Ірина Верігіна.

"Потік переселенців йде як в Україні, так і в Росію. Через пункт Ізварине. Більше 20 тисяч офіційно виїхало, проте реальні цифри - значно вище. Як мінімум, дві тисячі людей загинуло. Багато пропали без вісті. Оголошення про зниклих людей і цілих родинах неможливо читати. До 400 людина перебуває в полоні", - повідомила глава ОГА.

За її словами, ситуація в Луганську - стабільно-напружена. Однак є люди, які повертаються в місто (на сьогодні в Луганськ можна і виїхати і заїхати на своєму транспорті; також курсує маршрутка Старобільськ-Луганськ, час в дорозі близько 5-6 годин), зазначає в.о. губернатора. Деякі потім знову відразу ж виїжджають, взявши теплі речі. Деякі залишаються.

За словами в.о. губернатора, поки що по місту не стріляють "Гради" і "Смерчі", але як і раніше бойовики з підконтрольної їм території обстрілюють позиції української армії, наприклад, під обстрілами міста Первомайськ та Щастя.

"Тобто, незважаючи на оголошене перемир'я, йдуть постійні провокації з боку бойовиків. Проте зараз з боку Росії наша територія не обстрілюється", - відзначає Верігіна.

Також чиновник відзначила, що в Луганську у зв'язку з зупинкою і руйнуванням підприємств під питанням опинилося близько 50 тисяч робочих місць в області.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...