Бійцям АТО планують дати землі під забудову на затоплюваних ділянках

Понеділок, 15 вересня 2014, 11:19

Військовослужбовцям, які беруть участь в АТО, можуть виділити 156 гектарів землі для будівництва житлових будинків під Києвом. Однак частина планованих ділянок потребуе гідронамиву, оскільки знаходиться нижче відмітки підтоплення річки Десенка.

Про це пишуть Наші грощі з посиланням на звіт Департаменту земельних ресурсів КМДА.

У документі зазначено, що Генпланом Києва не передбачено нових місць для малоповерхової садибної забудови, тому "вирішити питання забезпечення військовослужбовців земельними ділянками в місті Києві вбачається лише за рахунок лісових земельних ділянок".

З цією метою пропонується змінити цільове призначення двох ділянок по 50 гектарів кожна на Броварському проспекті біля селища Биківня та селища ДВРЗ з земель лісогосподарського призначення на категорію житлової та громадської забудови.

Як додатковий варіант можливо відведення чотирьох ділянок на вул. Пухівській на Троєщині загальною площею 56 га, які зараз відносяться до земель комунально-складської зони. Однак ці ділянки потребують гідронамиву, оскільки знаходяться нижче відмітки підтоплення річки Десенка.

Фото з nashigroshi.org
 

Разом з тим "для уникнення різних непорозумінь та спекуляцій навколо цього питання", Департамент земресурсів пропонує передати функції по відведенню землі для військовослужбовців комунальному підприємству КМДА.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News