Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комбат про статус Донбасу: "Це мало статися 2 місяці тому"

Вівторок, 16 вересня 2014, 15:58

Надати особливий статус Донбасу могли ще в середині літа, але суспільство не було до цього готове, заявив командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко.

"Це мало статися два місяці тому. Суспільство було не готове – і тому АТО було продовжено. А з народом стали працювати", - написав він у Facebook, вочевидь, коментуючи рішення парламенту.

"Спочатку було залякування армією РФ, потім черги військових поразок, за які ніхто не поніс відповідальності. Потім заговорили про загрозу застосування тактичної ядерної зброї. І це лякало людей іще більше", - зазначив Семенченко.

"Причиною поразки було оголошено мобільні телефони, а ті, хто вимагав правосуддя – агентами Кремля. Потім стали завчасно затикати роти тим, хто міг у майбутньому сказати "Ні" і закликати до дії", - написав він.

За словами комбата, "кампанії з дискредитації пройшли по всіх, хто був небезпечний", а полонені під Іловайськом солдати залишалися заручниками.

"І ось вони закрили обличчя й проголосували. Не важливо, що думають вони. Важливо, що думаємо ми. Якщо ми не дамо перетворити себе на глядачів, якщо будемо активними учасниками, то Україна житиме. Адже Донбас – це не початок і не кінець", - написав Семенченко.

"Може бути дуже важко. Чорне будуть робити білим, а біле чорним. Зрадництво інтересів країни будуть називати перемогою", - зазначив він.

Але, за словами Семенченка, "у країні є сили, з якими треба об’єднуватися й боротися за майбутнє – спина до спини".

"Головне – не дати себе ошукати й забути про мету. Не дати зробити глядачами. Усе залежить лише від нас. І це – гра "в довгу", - зазначив він.

Комбат додав: "Я хочу миру. Але є ціна, яка дорожча за війну".

"Потрібно змінювати систему влади. Тепер ЦЕ – реальність. Тепер треба заспокоїтися всім і чітко обміркувати наші кроки. Істериків і тролів не турбувати – включено антивірус", - написав він у блозі.

Як відомо, Семенченко йде на парламентські вибори за списком партії "Самопоміч".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування