Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ назвав закон про Донбас "кроком у правильному напрямку"

Середа, 17 вересня 2014, 17:10

МЗС РФ назвав прийнятий Верховною Радою закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" кроком у правильному напрямку.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

"Наголошуємо, що вказаний закон визначає тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Він покликаний створити необхідні умови для відновлення нормального життя в регіоні, забезпечити дотримання конституційних прав і свобод громадян", - йдеться в заяві МЗС РФ.

Москва позитивно оцінює ті положення закону, "які гарантуватимуть право мовного самовизначення кожного жителя в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Також МЗС вітає розвиток транскордонного співробітництва, спрямованого на поглиблення добросусідських відносин з адміністративно-територіальними одиницями Російської Федерації.

"Все це створює основу для запуску змістовного конституційного процесу на Україні, включаючи початок діалогу з метою сприяти національному примирення і порозуміння в цій країні", - заявив МЗС Росії.

"Очевидно, що спроби відомих політичних груп на Україну скасувати його або змінити його сутність знову відкинуть ситуацію до конфронтації на Південному Сході, підірвуть зусилля міжнародного співтовариства і слушних політиків в самій країні по нормалізації", - сказано в заяві.

Як повідомлялося, 16 вересня Верховна Рада проголосувала законопроекти про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей та про амністію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...